Je bekijkt nu Waarom een vakantiehuis in de Huelva provincie in Andalusie huren?
In de avond

Waarom een vakantiehuis in de Huelva provincie in Andalusie huren?

Waarom een vakantiehuis in de Huelva provincie in Andalusie huren?

5 redenen om een vakantiehuis te huren in de Huelva provincie in Andalusie

Wij adviseren een vakantie naar deze regio als je wilt onthaasten. Als je rustig wilt opstaan, genieten van de heerlijke koffie die ze hier hebben en op een relaxte manier je dag doorbrengen. Wil je feesten en clubs bezoeken dan zijn er wel wat mogelijkheden in deze regio, maar dan kan je beter naar een populairdere plaats gaan.

Er zijn diverse hotelletjes en appartementen te huur in de provicie. Met name aan de kust. In het binnenland zijn de mogelijkheden wat beperkter. Vaak kom je terecht in een casa rural. Een vakantiewoning aan huis. Veelal authentiek maar vaak niet ingericht qua smaak en comfort voor Nederlandse gasten. De bedden zijn hier standaard bijvoorbeeld 150×190 cm. Dat is voor Nederlanders te klein. De bedden bij Hacienda Donaire zijn vanzelfsprekend wel gewoon 200 cm lang :- ) Ons advies: bekijk goed de foto’s en wacht niet te lang met boeken want bij beperkte keuze grijp je eerder mis..

  • De Huelva provincie is nog niet ontdekt door grootschalig toerisme

Dit betekent dat je hier nog het échte Spanje meemaakt. Geen friet van Piet maar verse inktvis van de grill :- ) Het betekent ook dat je lokale mensen ontmoet, lokale boodschappen doet en fantastische lokale restaurantjes en cafe’s zult ontdekken.

Op het strand geen rijen bedjes en parasols met toeristen maar Spaanse families met koelboxen en stoeltjes. In de zomermaanden kan het lekker druk zijn, maar de rest van het jaar is het heerlijk rustig op het strand.

De toeristen in de Huelva provincie zijn met name Spanjaarden uit andere Spaanse regio’s. Ze komen voor de prachtige stranden, het mooie berggebied en de steden in de omgeving.

  • De stranden van de Huelva provincie zijn prachtig!

Ten zuiden van de hoofdstad Huelva ligt het strand van Punta Umbría. Een langgerekt, wit strand. Een deel van Punta Umbría kenmerkt zich met hotels, restaurants en strandtenten (chiringuito’s). Ga je de andere kant op dan kenmerken de stranden zich door prachtige pijnboom-bossen die heerlijk ruiken. Rij je nog iets verder naar het westen dan kom je vervolgens bij El Portil, El rompido en eigenlijk heb je daarna ook steeds prachtige stranden tot de Portugese grens. Isla Canela is ook heel populair bij vakantiegangers. Tot slot gaan wij ook graag naar het strand van Mazagón.

  • In de ‘Sierra de Aracena’ geniet je van mooie vergezichten

Je hebt hier talloze dorpjes waar je kunt genieten van het Spaanse leven op de vele pleintjes en smalle straatjes. Je kunt in deze omgeving prachtig wandelen. Onder andere van dorp naar dorp. In Aracena zijn grotten (las grutas de maravillas) die het bezoeken zeker waard zijn. Ook kan je hier een bezichtiging naar de ‘Jamon’ boeken, inclusief proeverij.

  • Nationaal park ‘El Doñana’ en dorp El Rocio.

Dit nationale park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Rondom het bezoekerscentrum zijn wandelpaden aangelegd met kijkhutten om vogels te bekijken. Helaas is het de laatste jaren erg droog in het park waardoor er minder vogels zijn. Je kunt het park ook bekijken tijdens een 4wd safari. Het dorp El Rocio is heel bijzonder. Je hebt het gevoel dat je in een western film bent gestapt. In de kerk staat het beeld dat tijdens de processie met pinksteren ca 1 miljoen bezoekers per jaar aanttrekt.

  • Sevilla is vlakbij, net als de Portugese Algarve

Weliswaar zijn Sevilla en de Algarve niet gelegen in de Huelva provincie, maar ze zijn er wel in de buurt.

Sevilla is een kleine, maar zeer mooie, gezellige stad. Je kunt hier heel goed met een fiets alles ontdekken. Of ga met een (Nederlands sprekende) gids fietsen. Wil je de kathedraal of paleis Alcazar bezoeken? Boek dan vooraf je entreekaart online zodat je lange wachttijden voorkomt. Net buiten Sevilla ligt nog oud Romeins amfitheater die je kunt bezoeken, het Archeologisch park van Itálica.

Vakantiegangers die de Portugese Algarve bezoeken combineren dit vaak met een bezoek aan de Spaanse Huelva provincie. Alleen een rivier scheidt de beide landen en toch geeft het een andere sfeer. Let ook op het uur tijdverschil met Portugal.

Een vakantiehuis huren in de Huelva provincie in Andalusie is dus ook goed mogelijk in combinatie met een reis in Portugal. Op deze pagina vind je meer tips om te doen in de omgeving van vakantiehuis en appartementen, Hacienda Donaire / Huis Andalusie.

Heb je interesse om een vakantiehuis te huren? Ga dan naar de reservering pagina, hier staan de actuele prijzen en kan je de beschikbaarheid checken.

Geef een reactie